Badia)advocats participa al programa H2020 per fer possible l’intercanvi comunitari de dades mèdiques

   

Badia)advocats col·labora en el desenvolupament d’una xarxa comunitària en el marc del programa Horizon 2020 que permeti l’intercanvi d’informació sanitària entre els Estats Membres en cas d’emergències sanitàries.

Amb aquest projecte, Badia)advocats aposta per la integració europea a través de la innovació científica

Per tal d’aconseguir una major integració europea, la UE, mitjançant la seva inversió en ciència, ha posat l’èmfasi en la salut electrònica (eHealth). Entre els projectes més ambiciosos podem destacar la creació d’un marc que vulgui connectar els estats membres per ampliar la cobertura sanitària dels ciutadans de la UE a tots els Estats Membres. El primer pas del projecte és permetre que aquests intercanvis tinguin lloc en casos d’emergència.

Badia)advocats ha actuat com a assessor espanyol en aquesta primera fase proporcionant un quadre holístic que inclou, entre d’altres, els avenços realitzats en els registres electrònics de salut a Espanya a través del Sistema Nacional de Salut, una imatge de les eines tècniques presents a Catalunya (principalment la HC3, també coneguda com a Història compartida de Catalunya), una avaluació jurídica sobre protecció de dades que inclou els nous requisits de l’aplicació del Reglament General de Protecció de Dades i els requisits de seguretat cibernètica necessaris.

El projecte és liderat pel prestigiós bufet d’Advocats Timelex (Bèlgica), que compta amb el finançament del programa Horizon 2020. Durant el procediment, Badia)advocats ha col·laborat amb hospitals i diverses fonts del Departament de Salut. Amb aquest projecte, Badia)advocats aposta per la integració europea a través de la innovació científica.

Responsables del projecte

Especialitzat en dret mercantil, dret de les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) i fundacions.